Grup Garigots

Cada dia ès bo de començar…

Margarida Bernús (1)

Margarida Bernús

DSC00056 La incorporació de la Margarida determinà un enfoc diferent  de contingut formal; la seva dedicació d’actriu i formació d’actors (El Timbal), obria un ventall de noves possibilitats de valors expressius, afegint que tenia do per cantar, per tot plegat es decantà l’espectacle cap el musical.

Només amb la mirada podia  copsar l’atenció del públic i el feia estar atent i conduir-lo on ella volgués, era la persona equilibrada per fer de contrapunt entre l’Albert i el Joan, o tranformar-se en una adolescent estudiant de l´institut, o deixar-se arrossegar per aquell parell de bojos que podien imaginar que pujaven l´Everest enfilant-se per sobre d’un bagul en escalada, o fer de florista encisadora, guàrdia urbana, i ballar un vals amb una gabardina com a parella.

La seva flexible veu s’adaptava als diferents estils amb una oïda òptima per fer segones veus.

Dominava l’espai escènic, tant dalt de l´escenari com entre el públic.

La Margarida va entendre molt bé el que cercàvem, un espectacle infantil amb format de musical, on tothom s´ho passés molt bé, i estic convençut que ho vàrem aconseguir.

Joan.

EMPATIA I COMUNICACIÓ

-Per la Margarida Bernús-

M´agradaria començar l´escrit sobre Els Garigots, amb l´anècdota de la meva arribada al grup:
En aquells moments, any….. jo treballava a l´Escola de Dansa i teatre El Timbal, com a secretària, tot i que la meva vocació i treball paral.lel era l´expressió corporal infantil.
Un dia van venir, el Joan i l´Albert a col.locar un fullet a la cartellera, demanant una actriu per a la incorporació al grup ( havia marxat en Jordi Salvador, actor de la primera etapa).
Quan el vaig llegir, tot i que anava predisposada a pensar en alguna alumna de l´escola, vaig sentir que el perfil que buscaven coincidia amb la meva personalitat. Havia arribat l´ocasió de poder manifestar la meva vessant artística, cantar, ballar, interpretar…

Marga-101 Marga-1

Em vaig presentar a la cita, amb la lògica sorpresa del Joan i l´Albert i des del moment de la trobada, ens vàrem comunicar cantant per anar-nos coneixent. Va ser genial !
S´havia establert una química comunicativa que després s´eixamplaria cap al públic.

img055

Per això, quan escric aquestes línies sobre Els Garigots, la primera sensació que tinc  és de nostàlgia d´una etapa de la meva vida plena de frescor, il.lusió, optimisme i energia.


Garigots, com a grup d´animació, va ser sobre tot un triangle de persones ( diuen que el 3 és un número màgic ): l´Albert Feliu, el Joan Salvador i jo que teniem la il.lusió de comunicar coses i les abocàvem a través de música, cançons i textos, creats per nosaltres mateixos, que buscaven arribar als espectadors, nens o adults perquè encara que els espectacles anaven dirigits bàsicament al públic infantil, els feien atractius també als seus acompanyants.
Crec que el secret principal de l´èxit de les representacions, es pot resumir en dues paraules: EMPATIA I COMUNICACIÓ.
Nosaltres, sense tenir una gran tècnica teatral, érem com nens que jugaven i es divertien i això arribava a la canalla.
No hem d´oblidar també, que la música, la dansa i les cançons, sempre fan molt atractiu un espectacle. En destaco la guitarra vibrant de l´Albert, l´acordió i l´armònica del Joan així com els seus magnífics decorats  plens de color, dos músics que ens acompanyaven, bateria i clarinet i és clar,  jo  m´hi sentia feliçment integrada.
Estic segura que la nostàlgia que he anomenat a l´inici, la comparteixen els meus companys i que encara que la vida segueix, ens separa i sovint passen els anys sense veure´ns, podríem dir que:
SEMPRE ENS QUEDARÀ … ELS GARIGOTS !

Margarida Bernús

Anuncis

26 Mai 2009 - Posted by | Margarida Bernús | , , ,

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: